Доступність посилання

ТОП новини

Український продакшн хоче екранізувати п’єсу Сенцова


13 липня Олегові Сенцову виповнюється 42 роки
13 липня Олегові Сенцову виповнюється 42 роки

Український продакшн 435 Films має намір екранізувати театральну п’єсу Олега Сенцова «Номера», повідомила у Facebook продюсерка Анна Палечук. За її словами, проект екранізації студія представить під час Одеського кінофестивалю.

«Усі 61 день голодування ми ведемо з ним активне робоче листування. Я впевнена, що це йому допомагає. Він багато жартує, направляє мене, і мені дуже подобається сам проект», – написала продюсерка.

Також вона оприлюднила постер, який створив для фільму український художник Андрій Єрмоленко.

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в російських в’язницях. Акції на його підтримку відбуваються по всьому світу.

Останні новини про Олега Сенцова читайте тут

У цей же день стартує 9-й Одеський міжнародний кінофестиваль. Як повідомляється на офіційній сторінці заходу, цього разу глядачам запропонують два комплекти конкурсів: національний і міжнародний повний метр, українські й міжнародні короткометражки.

Фільмом відкриття обрано спільну україно-ісландсько-французьку стрічку «Жінка на війні». Закриватиме Одеський кінофестиваль стрічка французького режисера П’єра Сальвадорі «Звільнені!» із Одрі Тоту в одній із головних ролей, повідомляється на сайті ОМКФ.

Всього на участь у міжнародній програмі подали 752 заявки з 95 країн.

XS
SM
MD
LG