Доступність посилання

ТОП новини

Крим: захист оскаржив вирок Панову


13 липня суд в анексованому Криму засудив Євгена Панова до 8 років ув'язнення
13 липня суд в анексованому Криму засудив Євгена Панова до 8 років ув'язнення

Захист засудженого в анексованому Криму у «справі українських диверсантів» Євгена Панова оскаржив його вирок. Про це 23 липня проектові Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив адвокат Сергій Легостов.

«Подали апеляцію до Верховного суду Росії. Згідно з позицією Панова, ми просимо повністю його виправдати», – сказав Легостов.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 13 липня засудив фігуранта справи «українських диверсантів» Євгена Панова до восьми років колонії суворого режиму.

У квітні 2018 року суд перейшов до розгляду по суті справи «українського диверсанта» Панова. Обвинувачений відмовився від угоди з російським слідством, йому продовжили арешт на півроку, до 26 вересня.

Читайте також: Українські в’язні гібридної війни

ФСБ Росії затримала в анексованому Криму Панова, а також Андрія Захтея в серпні 2016 року. Російські спецслужби заявляють, що затримані були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала здійснити теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО Лефортово, пізніше – повернули до Криму.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх «провокацією» російських спецслужб.

Раніше повідомлялося, що Захтей підписав досудову угоду зі слідством. Однією з умов підписання угоди з боку слідства була відмова Захтея від адвоката за угодою.

У лютому його засудили до шести років і шести місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

XS
SM
MD
LG