Доступність посилання

ТОП новини

МВФ підтримує український план щодо антикорупційного суду


Reuters: залишається кілька питань, які Київ має вирішити, щоб отримати черговий транш МВФ
Reuters: залишається кілька питань, які Київ має вирішити, щоб отримати черговий транш МВФ

Міжнародний валютний фонд підтримує український план щодо антикорупційного суду, пише агентство Reuters.

«Законодавча база для Вищого антикорупційного суду, коли ухвалені поправки набудуть чинності, буде відповідати зобов’язанням влади щодо програми МВФ підтримки України», – заявила речниця Міжнародного валютного фонду в коментарі агентству.

Водночас є кілька питань, які Київ має вирішити, щоб отримати черговий транш МВФ, пише Reuters. Зокрема мова йде про підвищення ціни на газ в країні, а також додаткові скорочення витрат або залучення коштів для подолання дефіциту надходжень цього року.

Верховна Рада України ухвалила в цілому закон про Вищий антикорупційний суд 7 червня. Ухвалення закону про антикорупційний суд домагалися від України її західні партнери, це було однією з умов продовження співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також: Що треба зрозуміти для подолання корупції в Україні? (світова преса)

21 червня Верховна Рада схвалила президентський законопроект про запуск Вищого антикорупційного суду.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярда доларів США. Наразі МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів.

Міністерство фінансів України очікувало на надходження нового траншу кредиту МВФ на початку 2018 року. У квітні в НБУ заявили, що очікують траншу від Міжнародного валютного фонду в третьому кварталі.

XS
SM
MD
LG