Доступність посилання

ТОП новини

Крим: силовики обшукують будинки, де живуть підлітки, підозрювані в спаленні російського прапора


Фактична влада анексованого Росією Криму ситуацію не коментувала
Фактична влада анексованого Росією Криму ситуацію не коментувала

У селищі Курське Білогірського району в анексованому Росією Криму силовики 26 липня проводять масові обшуки у кримських татар відразу за чотирма адресами.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, обшуки відбуваються в родин підлітків, підозрюваних у спаленні російського прапора у кінці червня.

Читайте також: Жертвами репресій у Криму все частіше стають жінки та діти ‒ Заїр Смедляєв

«У селищі Курське Білогірського району проходять масові обшуки у кримських татар відразу за чотирма адресами. Обшук проходить у неповнолітніх: Мустафи Коки, Умера Адувелієва, Ридвана Сейтхалілова, Сейтумера Асанова. Ще один обшук вже завершився в селі Холодівка Судакського району в Азіз-Мухамеда Алієва. Його самого не затримували, нічого не вилучили. Усіх п’ятьох неповнолітніх підозрюють у тому, що вони зняли російський прапор із сільради Курського і спалили в кінці червня 2018 року», – повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Фактична влада анексованого Росією Криму ситуацію не коментувала.

Після анексії Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

XS
SM
MD
LG