Доступність посилання

ТОП новини

ДБР відібрало 180 людей для роботи у центральному апараті


Державне бюро розслідувань обрало 180 осіб серед більш ніж 1,5 тисяч кандидатів для роботи у центральному апараті: 126 слідчих та 54 державних службовців.

«До першого управління — з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції — оголошено конкурс на 57 посад, обрано – 48 осіб. До другого – з розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя: оголошено – конкурс на 57 посад, обрано – 47 осіб. До третього – управління з розслідування військових злочинів за результатами конкурсу – заповнено 31 з 38 вакансій», – зазначають у ДБР.

Водночас, як мовиться на сайті установи, ще 39 посад залишаються вакантними, для них планується оголосити повторний конкурс.

Загалом, за даними ДБР, у центральному та семи територіальних управліннях відомства передбачено 383 посади слідчих: 152 посади в центральному апараті та 231 посада – у територіальних органах. Згідно зі встановленими законом квотами, 48,6% слідчих ДБР обираються з тих, хто працює на посадах слідчих правоохоронних органах, 51,4% – з тих, хто не працює на посаді слідчого.

18 липня зовнішня комісія оголосила переможців конкурсу на 27 керівних посад у ДБР.

Читайте також: Переможці конкурсу на керівні посади в ДБР: скільки з них доброчесних

Державне бюро розслідувань – новий правоохоронний орган, створений для розслідування злочинів (у тому числі корупційних, не підслідних НАБУ) високопосадовців, суддів, співробітників Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, екс-президентів та членів уряду.

XS
SM
MD
LG