Доступність посилання

ТОП новини

Путін про обмеження доступу до російських дипустанов в Україні: це неподобство


Путін заявив, що Росія не буде відповідати на рішення України обмежити доступ до російських дипустанов
Путін заявив, що Росія не буде відповідати на рішення України обмежити доступ до російських дипустанов

Президент Росії Володимир Путін назвав «неподобством» обмеження доступу до російських дипломатичних установ в Україні 18 березня, у день виборів президента Росії.

«Це неподобство, це порушення всіх загальновизнаних міжнародних норм… Ми не будемо відповідати яким-небудь обмеженнями, а, навпаки, зробимо все, щоб українці почували себе в Росії як вдома», – сказав Путін у своєму штабі.

18 березня в Росії відбулися вибори президента. За попередніми даними, на них у першому турі переміг чинний глава держави, отримавши понад 70% голосів.

16 березня Міністерство внутрішніх справ України заявило, що в день проведення в Росії президентських виборів на територію російських дипломатичних представництв в Україні (посольства в Києві, генеральних консульств у Львові, Одесі і Харкові) громадяни Росії допускатися не будуть, за винятком осіб із дипломатичним статусом.

У Росії у відповідь звинуватили Україну в «порушенні міжнародних зобов’язань і міжнародного права» і навіть у «втручанні у внутрішні справи Росії».

XS
SM
MD
LG