Доступність посилання

ТОП новини

Розведення військ у Станиці Луганській – ситуація у 20 фото

26 червня українські військові відійшли з однієї з позицій перед КПВВ у Станиці Луганській. У підтримуваному Росією угрупованні «ЛНР» також заявили про розведення сил у Станиці Луганській і додали, що цей процес може зайняти до трьох днів.

Втім, у суспільстві виникли суперечки щодо цього відходу військ.

Це не перше розведення сил та засобів на Донбасі. Так, згідно з Рамковим рішенням Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил і засобів на Донбасі, яке ухвалили 21 вересня 2016 року представники групи, розведення мало відбутися в районі населеного пункту Богданівка (Донеччина), КПВВ «Золоте» (Луганщина) та у Станиці Луганської.

У районі двох із трьох населених пунктів – розведення сил та засобів відбулося ще у 2016 році.

У Станиці Луганській це не могло відбутися, адже сторони регулярно заявляли про порушення режиму тиші. Згідно з Рамковим рішенням – розведення військ могло відбутися лише після 7 днів повної тиші.

Тим не менш, в районі КПВВ «Золоте» українські сили просунулися вглиб так званої «сірої зони». Відтак, взимку, 2018 року, сили ООС прозвітували про контроль над населеним пунктом Катеринівка, що безпосередньо біля КПВВ «Золоте».

Фоторепортаж: як виглядає зона розведення поблизу Золотого на Луганщині.​

Який має вигляд контрольно-пропускний пункт в’їзду і виїзду в Станиці Луганській. Звідки й куди відійшли українські сили – у фото Радіо Свобода.

Зображення 16x9

Сергій Нужненко

Репортажний фотограф. Фотокореспондент Радіо Свобода з 2016 року.

instagram.com/serhii_nuzhnenko

Зображення 16x9

Мар'ян Кушнір

Кореспондент Радіо Свобода з 2015 року 

XS
SM
MD
LG