Доступність посилання

ТОП новини

Росія знову почала штурмувати Вугледар: чого домагається


Росія знову почала штурми на Вугледарському напрямку: 19 квітня війська агресора спробували взяти Пречистівку, а вже 20-го, судячи з повідомлення Генштабу ЗСУ, штурмували сам Вугледар.

Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

На цій ділянці фронту більш ніж місяць не було активних боїв - ЗСУ завдяки зручному рельєфу і примітивній тактиці окупантів розгромили там всі сили, що наступали – зокрема, що 155-у бригаду морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ, що вважалась елітною.

Лише за кілька днів до початку штурмів Євген Назаренко, пресофіцер 68-ї окремої єгерської бригади, яка тримає напрямок, говорив в ефірі Радіо Донбас. Реалії, що Росія, ймовірно, вже не має сил брати Вугледар.

Ще в лютому 2023 року місто вважалося другим за кількістю та інтенсивністю штурмів з боку окупантів після Бахмуту.

Це пояснювалося його стратегічним становищем на карті – у разі взяття Вугледара Росії відкривалася дорога на Мар'їнку, вузлову Костянтинівку чи Курахове, в якому розташована велика ТЕС.

Розгром окупантів під Вугледаром став трагедією для російських «воєнкорів», які обіцяли помститися та взяти місто.

Підписуйтесь на Телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

Водночас до Києва з несподіваним візитом прибув генсек НАТО Єнс Столтенберг. Він заявив, що президент Зеленський порушив у розмові з ним питання членства в НАТО та гарантій безпеки «і це буде важливим елементом порядку денного на цій зустрічі, і НАТО готується до цього. Україна обирає своє майбутнє в євроатлантичній сім'ї, майбутнє України в НАТО та члени Альянсу із цим згодні».

Головні питання випуску:

Навіщо Росія знову почала штурм Вугледару – хоча для цього у неї, швидше за все, не вистачає сил?

Що означає перехід Росії до стратегічної оборони – про що завили в українському ГУР – хоча штурми на Донбасі продовжуються?

І на що може розраховувати Україна на cаміті НАТО у Вільнюсі у липні 2024 року?​

XS
SM
MD
LG