В АМПУ розповіли, як будуть організовувати рух суден до трьох портів на Одещині

В АМКУ кажуть, що буде формуватися караван. Фото ілюстративне

В Адміністрації морських портів України заявляють про підготовку до відновлення роботи українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Про це повідомляє пресслужба адміністрації в фейсбуці.

В АМПУ зауважують, що прибуття та відправлення суден до цих портів буде здійснюватися шляхом формування каравану, який буде супроводжувати провідне судно.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Навіщо Росія погодилася розблокувати порти України?

22 липня представники України і представники Росії підписали з ООН і Туреччиною окремі дзеркальні угоди, які спрямовані на розблокування експорту зерна з України на тлі глобальної продовольчої кризи, спричиненої повномасштабним вторгненням РФ на українську територію.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В угоді про експорт зерна немає пунктів, які намагалася нав’язати Україні Росія – Буданов

Наступного дня, 23 липня, Росія атакувала Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр». Українська сторона повідомляла, що дві ракети були збиті силами протиповітряної оборони, дві – влучили в об’єкти інфраструктури порту. Повідомлялося про пожежу на насосній станції порту.

У Міністерстві закордонних справ України засудили удар по порту Одеси і наголосили, що він ставить під сумнів зобов’язання, які взяла на себе Росія, підписавши 22 липня в Стамбулі угоду, що має розблокувати експорт зерна з України.

Спочатку у Росії заперечували причетність до атаки на Одеський порт, але 24 липня російські дипломати і військові визнали, що удару завдала армія РФ, вчергове наполягаючи, що ціллю стали військові об’єкти.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Що задумала Росія у спробах захоплення України?