Україна просить Apple припинити постачати сервіси та продукцію у Росію, зокрема заблокувати доступ до Apple Store

Віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров

Віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров звернувся до генерального директора американської корпорації Apple Inc. Тіма Кука з проханням припинити постачання сервісів та продукції Apple на територію Російської Федерації, в тому числі заблокувати доступ до Apple Store.

«Звернувся до СЕО компанії Apple, Тіма Кука, заблокувати для громадян РФ Apple Store, підтримати пакет санкцій уряду США, заборонити завантажувати свої продукти в маркети! Дозволяєте обирати собі президентом вбивцю, тоді прийдеться насолоджуватися сайтом «Росія 24», – написав він і виклав документи.

В Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії через її напад на Україну.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В Україну прямує зброя й обладнання від партнерів – Зеленський після розмови з Макроном

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. У Міністерстві оборони Росії також заперечують дані української сторони про збиті російські літаки, розбомблену бронетехніку, загибель російських військових і заявляють, що не обстрілюють українські міста.

24 лютого Кремль повторив попередню заяву Путіна про те, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

Ну другу добу російського вторгнення прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Нікіфоров заявив, що Україна не відмовлялася від переговорів із Росією і що сторони консультуються про місце та час проведення переговорного процесу.

25 лютого Кремль заявив, що Путін готовий відправити до Мінська делегацію на рівні представників Міноборони, МЗС і адміністрації президента для переговорів з українською стороною.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські війська за добу пошкодили щонайменше 40 об’єктів цивільної інфраструктури – МВС