Доступність посилання

ТОП новини

Прессекретар Зеленського: Ми готові до переговорів з Москвою, домовляємося про місце та час 


Офіс президента: Ми відповіли згодою на пропозицію президента Російскої Федерації
Офіс президента: Ми відповіли згодою на пропозицію президента Російскої Федерації

Ну другу добу російського вторгнення прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Нікіфоров заявив, що Україна не відмовлялася від переговорів з Росією.

«Безпосередньо в ці години сторони консультуються про місце та час проведення переговорного процесу. Що швидше почнуться переговори, то більше буде шансів відновити нормальне життя», - написав він у фейсбуці.

За його словами, Україна була і залишається готовою говорити про припинення вогню і мир. Представник Зеленського додав, що незмінна позиція української влади.

25 лютого вранці президент України під час свого відеозвернення закликав європейські країни використати свою «достатню силу, щоб зупинити агресію» Росії, а російського президента Володимира Путіна – «сісти за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей».

Згодом цього ж дня речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент Російської Федерації Володимир Путін готовий відправити делегацію для переговорів з українською стороною до Мінська.

Читайте останні новини про російське вторгнення ТУТ

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. 24 лютого Кремль повторив попередню заяву Путіна про те, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

В Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

XS
SM
MD
LG