Країни Азії посилюють обмеження через поширення штаму коронавірусу «Дельта»

У Бангладеш будуть зачинені всі магазини і офіси, населенню 168-мільйонної країни рекомендують залишатися вдома

Бангладеш від 1 липня запроваджує жорсткий локдаун у той час, як більш заразний штам коронавірусу «Дельта» призвів до спалаху COVID-19 у країнах Азії.

Для контролю за дотриманням тижневих обмежень уряд залучив армію і поліцію. У Бангладеш будуть зачинені всі магазини і офіси, населенню 168-мільйонної країни рекомендують залишатися вдома.

Щоб послабити тиск на економіку, уряд заявив, що фабрикам з пошиття одягу, які працюють в головній сфері експорту країни, дозволять залишатися відчиненими, якщо вони будуть дотримуватися медичних протоколів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Дельта» і «Дельта Плюс». Пояснюємо, що відомо про нові штами коронавірусу

Проте десятки тисяч трудових мігрантів залишили столицю Бангладеш Дакку напередодні локдауну.

По всій Азії такі країни, як Бангладеш, з низьким рівнем вакцинації стикаються зі стрімким поширенням штаму «Дельта», що змушує уряди запроваджувати безліч обмежень.

У більшості випадків, за словами медичних експертів, офіційна статистика із захворюваності не відображає масштаб кризи, яка призвела до заповнення лікарень і зростання смертності.

Індонезія, четверта за чисельністю населення країна у світі, оголосила про запровадження нових обмежень від 2 липня на тлі зростання числа випадків COVID-19. Малайзія перебуває під майже повним локдауном із 1 червня, про нові обмеження оголосив Таїланд.

Тим часом, штам «Дельта» викликає дедалі більшу стурбованість і в Європі, де він спричиняє сотні смертей щодня у Росії і найбільшу кількість заражень у Португалії від зими.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Масове розповсюдження штаму «Дельта» в Україні – лише питання часу – імунолог