Генштаб про втрати РФ у районі Бахмута: 4500 осіб лише за два тижні

Український танк веде вогонь по російських позиціях на передовій поблизу Бахмуту на Донеччині, 26 березня 2023 року

Російська армія в районі Бахмута за два тижні втратила убитими і пораненими майже 4500 «вагнерівців» і військовослужбовців звичайних сил, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

За його словами, військово-політичне керівництво Росії не зважає на значні втрати. Також, зауважив Громов, у деяких підрозділах армії РФ мобілізовані військові масово відмовляються від участі в бойових діях, при цьому над «відмовниками» проводять «жорстокі незаконні розправи»: зокрема, їх саджають у «ями» для здійснення фізичного і психологічного тиску, а для «найбільш непокірних» влаштована катівня.

Представник Генштабу ЗСУ повідомив, що щодоби в районі Бахмута загарбники здійснюють до пів сотні спроб штурмів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Битва за Бахмут. Хроніка оборони міста-фортеці (оновлюється)

«На сьогодні найважчим залишається Бахмутський напрямок, де противник продовжує наступальні дії в центральній частині Бахмуту, а також у напрямку населених пунктів Богданівка й Іванківське з метою оточення міста з півночі й півдня. З метою посилення наступального потенціалу в район Бахмута з Авдіївського напрямку переміщено частину сил і засобів ворога. Щодоби в районі Бахмута противник здійснює від 40 до 50 наступальних спроб штурмових дій, здійснює понад 500 обстрілів із використанням усього спектра наявного озброєння», – сказав Громов на брифінгу 13 квітня.

У Генштабі ЗСУ вранці 13 квітня повідомили, що попри значні втрати, російські війська на Бахмутському напрямку намагаються взяти під повний контроль місто Бахмут, бої там тривають.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Битва за Донбас: головне 15 травня (оновлюється)

Раніше командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що ситуація в Бахмуті на Донеччині залишається «складною, але контрольованою», російські військові перейшли до так званої «сирійської» тактики випаленої землі.

5 квітня президент України Володимир Зеленський під час візиту до Польщі заявив, що ситуація в Бахмуті на Донеччині залишається найскладнішою на фронті, але українські сили перебувають у місті, а загарбники його не контролюють.

Водночас, за словами Зеленського, «якщо буде момент іще гарячіших подій і небезпека, що ми можемо втратити особовий склад через оточення, обов’язково будуть відповідні правильні рішення генерала на місці».

Росія останнім часом не розкриває дані щодо своїх загиблих і поранених.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війська РФ перетворили частину Бахмута на Алеппо – Маляр