«Я не бачив цих ікон»: намісник Києво-Печерської лаври прокоментував інформацію про зниклі ікони

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) заявив, що не бачив ікони, про зникнення яких заявили в Міністерстві культури України.

«Я не бачив цих ікон, були прості літографії. Є лише одне питання – забрати у нас лавру», – сказав митрополит під час брифінгу. За його словами, все роблять для того, щоб змусити Українську православну церкву (Московського патріархату) перейти в Православну церкву України.

На думку архімандрита Полікарпа, у міністерстві самі не знають, що шукають.

9 січня речниця Міністерства культури Юлія Даценко заявила, що ревізія міністерства перевірила наявність та стан цінностей в Києво-Печерській лаврі та не змогла встановити місцеперебування десяти предметів, які становлять культурну цінність.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Отримуємо листи з вимогою вживати радикальних заходів щодо УПЦ (МП) – представник Мінкульту

За словами заступника голови Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Богдана Кожушка, мова йде вісім ікон, дерев’яної чаші та хреста.

Києво-Печерський монастир був заснований у 1051 року. Лавра внесена до світової спадщини ЮНЕСКО. Наразі вона підконтрольна Українській православній церкві (Московського патріархату).

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Отримуємо листи з вимогою вживати радикальних заходів щодо УПЦ (МП) – представник Мінкульту​

Ревізія не виявила в Києво-Печерській лаврі 10 предметів – Мінкульт

Порошенко запропонував РПЦ, щоб вона показала свій томос про автокефалію

«Тричі неканонічна» УПЦ (МП). Томос для України кардинально змінив ситуацію

УПЦ (МП) у Криму благословляє окупантів на захист Росії і освячує їхню зброю

Представлення томосу про автокефалію ПЦУ у Софійському соборі, Київ, 7 січня 2018 року. Софія Київська – пам’ятка архітектури і живопису часів України-Русі (11-е століття), одна з найголовніших християнських святинь Східної Європи, історичний центр Київської митрополії