Київ планує почати вихід з карантину 12 травня – Кличко

Акція протесту представників малого бізнесу з вимогою дозволити роботу на період карантину на Майдані Незалежності, 3 травня 2020 року

Київ почне виходити з карантину 12 травня, повідомив міський голова Віталій Кличко на брифінгу 4 травня.

За словами Кличка, про своє бачення зняття карантинних обмежень він планує розповісти під час сьогоднішього засідання Кабінету міністрів.

Читайте також: У центрі Києва підприємці вимагали послабити карантин​

«Має бути чіткий план і рівні умови дотримання та послаблення обмежень. І сьогодні на засіданні Кабміну я донесу свою позицію. Київ, наше місто, перший етап такого плану оприлюднив, і, виходячи з епідеміологічної ситуації, ми сподіваємося запроваджувати його з 12 травня. Ще раз підкреслю: треба зважувати всі ризики – соціальні ризики, економічні. Нам не потрібно діяти поспіхом, щоб не наробити помилок», – сказав мер столиці.

Він також прокоментував суспільне невдоволення карантином, висловивши думку, що воно спрямоване передусім на неоднакове застосування обмежень.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Поліція перевірила заклад Тищенка на дотримання правил карантину, відвідувачів там не знайшли

«Людей обурює несправедливість. Якщо працюють великі торгові мережі, окремі ресторани, чому не може працювати малий і середній бізнес, маленькі магазини чи кав’ярні, виключно дотримуючись правил безпеки? Давайте шукати і ухвалювати виважені і справедливі рішення заради безпеки і життя людей, заради економіки і розвитку міста та держави. Не погрожувати, не застосовувати силу чи кримінальні справи, не вдаватися до популізму, а думати передусім про відповідальність, яку поклали люди на владу», – заявив Кличко.​

Читайте також: Поліція заперечила інформацію про додаткові сили Нацгвардії в Черкасах​

З 1 травня Черкаська міська рада пом’якшила карантин у місті. При цьому центральна влада збирається послаблювати карантин після 11 травня. У зв’язку з цим президент Володимир Зеленський передав мерові Анатолію Бондаренкові «полум’яний привіт» і пообіцяв «юридичні наслідки».

Сам Бондаренко заявив, що не боїться кримінальних справ, й пообіцяв, що «Черкаси будуть чинити опір».