В ОПЗЖ відреагували на обшуки в помешканні Медведчука

В партії зазначили, що про підозри Медведчуку та Козаку повідомили через два дні після акцій ОПЗЖ до 9 травня

В політичній партії «Опозиційна платформа – За життя» назвали політичними репресіями та помстою обшуки у членів партії Віктора Медведчука і Тараса Козака.

«Обшуки, проведені вдома у Віктора Медведчука і у члена політради партії Тараса Козака, висування їм підозр, черговий обшук, проведений в офісі партії «Опозиційна платформа – За життя», є помстою і розправою над головою Політради найбільшої опозиційної партії», – заявила пресслужба ОПЗЖ.

В партії зазначили, що про підозри Медведчуку та Козаку повідомили через два дні після акцій ОПЗЖ до 9 травня.

«Влада відповіла політичними репресіями проти Віктора Медведчука. Не зумівши довести обгрунтованість репресій під виглядом санкцій, каральна машина поліцейської держави пішла на нове беззаконня – заявила про висунення підозр Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку», – додали в ОПЗЖ.

У Службі безпеки України підтвердили Радіо Свобода, що в будинку проросійського політика, народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука в Києві відбуваються обшуки. Віктор Медведчук поки не коментував обшуки. Генпрокурор України Ірина Венедіктова повідомила про те, що підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам нинішнього складу парламенту.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Усе для кумів. Кримські «подарунки» Медведчуку та Марченко від Путіна

19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука, які ввів у дію указом президент Володимир Зеленський. Раніше також санкції запровадили проти колеги Медведчука по фракції Тараса Козака і телеканалів «112», ZIK та NewsOne, які йому належать. У партії ОПЗЖ назвали санкції «репресіями» і «знищенням демократії».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Медведчук уже не контролює Новошахтинський завод і танкери в Росії, але залишив нафтове родовище