Солдати з сепаратистської Південної Осетії відмовилися від участі у війні проти України – розвідка

За інформацією української розвідки, навіть бесіда з заступником командуючого 58 армії з військово-політичної роботи не вплинула на рішення цих солдат. 

Солдати з сепаратистської Південної Осетії відмовилися брати участь у війні Росії проти України. Про це 31 березня повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ з посиланням на дані української розвідки.

«Декілька днів тому майже весь особовий склад однієї із батальйонних тактичних груп (дві мотострілецькі роти та мінометна батарея), які були сформовані зі складу 4-ї військової бази ЗС РФ (в/ч 66431, місто Цхінвалі, Південна Осетія) та були задіяні на Донецькому напрямку, відмовився від участі у військовій агресії проти України», – йдеться у повідомленні.

За інформацією української розвідки, навіть бесіда з заступником командувача 58-ї армії з військово-політичної роботи не вплинула на рішення цих солдатів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія перекинула в Україну військових із сепаратистських регіонів Грузії – Генштаб ЗСУ

Щодо солдатів, які масово відповідають відмовою на наказ долучитися до війни Росії проти України, керівництво Росії, за даними української розвідки, застосовує дисциплінарні стягнення, а не кримінальні переслідування, як зазвичай.

«Причиною є острах щодо можливого розголосу реальних настроїв у військах та бунтів у військових частинах», – пояснюють українські розвідники.

23 березня Генштаб ЗСУ повідомив, що, за їхньою інформацією, від участі в агресії проти України відмовляються білоруські військові.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Білоруські військові відмовляються від участі в агресії проти України – дані Генштабу ЗСУ

Станом на 31 березня Росія втратила у війні проти України близько 17,5 тисячі своїх військових.

29 березня в інтерв’ю телеканалу «Настоящее время» (створеному Радіо Свобода за участі «Голосу Америки») заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що, за оцінками Вашингтона, в ході війни, початої РФ в Україні загинули понад 10 тисяч російських військових.

Незалежного підтвердження даних про втрати армії РФ в Україні наразі немає.​

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час