Зеленський очолює президентський рейтинг, але його відставки вже хоче половина українців – опитування

За даними опитування, у другому турі виборів Володимир Зеленський отримав би першість у парі з усіма опонентами: зокрема, з Петром Порошенком – 56 відсотків проти 44

Якби вибори відбулися найближчим часом, то чинного президента України Володимира Зеленського підтримали б 21,2 відсотка українців, при цьому за ідею відставки голови держави виступають 50 відсотків українців – свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

За даними дослідження, на виборах президента за Юрія Бойка готові проголосувати 17,1 відсотка українців, за Петра Порошенка – 16,4 відсотка, за Юлію Тимошенко –12,3 відсотка.

Також Ігоря Смешка підтримують 7,5 відсотка громадян України, Володимира Гройсмана – 4,3 відсотка, Олега Ляшка – 4 відсотки. За Дмитра Разумкова готові віддати свій голос 3,2 відсотка опитаних, за Сергія Притулу – 3,1 відсотка, за Олега Тягнибока – 2,1 відсотка, за Віталія Кличка – 1,1 відсотка, повідомляє «Рейтинг».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Політиком і «невдахою року» українці назвали Зеленського – опитування

За даними опитування, у другому турі виборів Зеленський отримав би першість у парі з усіма опонентами: з Петром Порошенком – 56 відсотків проти 44 відсотків. У парі з Юрієм Бойком – 60 відсотків проти 40 відсотків, з Юлією Тимошенко – 55 відсотків проти 45 відсотків.

Якби до другого туру вийшли Бойко та Порошенко, то переміг би Бойко з результатом у 51 відсоток, свідчить опитування.

Відповідно до результатів опитування, парламентський рейтинг очолює «Опозиційна платформа – За життя» (18,9 відсотка) та «Слуга народу» (18,6 відсотка). Інші політичні сили отримали такі результати:

  • «Європейська солідарність» – 15,2 відсотка
  • «Батьківщина» – 12,2 відсотка
  • «Українська стратегія Гройсмана» – 4,8 відсотка
  • Радикальна партія – 4,7 відсотка
  • «Сила і честь» – 4,5 відсотка
  • «За майбутнє» – 4,4 відсотка
  • «Голос» – 3,5 відсотка
  • партія Шарія – 3,4 відсотка
  • «Свобода» – 3,1 відсотка
  • «УДАР» Віталія Кличка – 2,4% відсотка
  • «Наш край» – 1,4% відсотка
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Опитування: українці більше довіряють Лукашенку, ніж Байдену, Макрону і Путіну

Разом із тим, ідею розпуску Верховної Ради та дострокові вибори підтримують 63 відсотки українців, не підтримують – 30 відсотків. Ідею відставки президента і призначення дострокових виборів голови держави підтримують 50 відсотків, не підтримують 46 відсотків, свідчать результати опитування.

«Протягом останніх двох місяців підтримка дострокових парламентських виборів зросла з 58 до 63 відсотків, президентських – з 39 до 50 відсотків, обрання нового КМУ – з 60 до 62 відсотків», – додали в соціологічній групі.

Опитування проводилося методом CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера), на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів серед аудиторії населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше від 2,2 відсотка.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чому популярність ОПЗЖ обганяє «Слугу народу»?

За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, станом на 22 січня на виборах за чинного президента України Володимира Зеленського готові були проголосувати 19,8 відсотка українців. У другий тур із ним, згідно з опитуванням, вийшов би п’ятий президент України та лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко. Його готові підтримати 15,7 відсотка тих, хто визначився зі своєю кандидатурою на президентських виборах.