У Раді призупинили діяльність фракції «Опозиційна платформа – За життя»

До початку широкомасштабної війни Росії проти України парламентська фракція ОПЗЖ складалася з 44 народних депутатів

У Верховній Раді оголосили про призупинення існування фракції «Опозиційна платформа – За життя». Відповідне рішення було оголошене під час закритого пленарного засідання парламенту 14 квітня, повідомляють народні депутати, які були на ньому присутні.

Раніше у коментарі Радіо Свобода співголова ОПЗЖ Юрій Бойко повідомляв, що ті депутати, які залишались у фракції «Опозиційна платформа – За життя», створять депутатську групу.

Напередодні, 13 квітня, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ефірі загальнонаціонального марафону заявив, що фракції «Опозиційна платформа – За життя» «найближчим часом у парламенті вже не буде».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: 90% українців підтримують позбавлення мандатів депутатів проросійських партій – опитування

Парламентська фракція ОПЗЖ складалася з 44 народних депутатів, однак після початку широкомасштабної війни Росії проти України з неї почали виходити її члени.

Станом на 24 березня фракцію ОПЗЖ залишили дев’ять парламентарів: Ігор Абрамович, Валерій Гнатенко, Ігор Кісільов, Олександр Лукашев, Володимир Мороз, Тетяна Плачкова, Наталія Приходько, Вадим Столар та Олександр Фельдман.

14 квітня стало відомо, що про вихід з фракції ОПЗЖ повідомили ще два депутати: Дмитро Ісаєнко та Анатолій Бурміч.

Окрім того, 3 березня із фракції «Опозиційна платформа – За життя» виключили Іллю Киву.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДБР розслідує проросійську діяльність помічників депутатів ОПЗЖ

20 березня РНБО призупинила діяльність кількох партій, зокрема ОПЗЖ.

28 березня співголова ОПЗЖ Вадим Рабінович заявив, що партія тимчасово зупинила свою діяльність. Однак інший співголова «Опозиційної платформи – За життя» Юрій Бойко пізніше це заперечив.