Росія зупинила навчання у школах Джанкоя заради розміщення в них своїх військових – Генштаб ЗСУ

Також військове керівництво Росії планує перекинути на територію України деякі зі своїх підрозділів з Вірменії

У місті Джанкой, що в анексованому Криму, Росія зупинила навчання у загальноосвітніх навчальних закладах завдля розміщення у них своїх військових. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Окрім того, за даними української армії, військове керівництво Росії планує перекинути на територію України деякі підрозділи зі складу 102-ї російської військової бази, що у Вірменії.

За інформацією ЗСУ, серед російських військовослужбовців, які уже воюють на території України, нині почастішали випадки суїцидів та самокалічень.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Армія РФ намагається наростити війська у напрямку на Київ – Генштаб

«У пункті постійної дислокації 20-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, близько 130 військовослужбовців відмовились від участі у бойових діях», – повідомляють у Генштабі ЗСУ.

За даними українського вйськового керівництва, командира 45-ї окремої бригади спеціального призначення повітряно-десантних військ збройних сил Росії, полковника Вадима Панькова збираються усунути від виконання обов’язків.

«Його звинувачують у невиконанні бойового завдання на аеродромі Гостомель», – стверджують у ЗСУ.

Станом на ранок 18 березня особові втрати російської армії, за даними Генштабу, складають близько 14,2 тисячі осіб.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У війні з Україною війська Росії використали майже всі свої «Іскандери» – Генштаб

Напередодні видання The New York Times повідомило, що, за оцінками американської розвідки, від початку російського вторгнення в Україну загинули понад 7 тисяч російських військових. Це більше, ніж кількість американських військових, які були вбиті протягом 20 років в Іраку та Афганістані разом узятих.

Росія ж вказує на значно менші втрати російських військ. Востаннє свої дані Міноборони Росії оприлюднювало 2 березня, визнавши втрату 498 солдатів. Незалежного підтвердження даних про втрати армії РФ в Україні наразі немає.

Читайте також: Російські війська залучили курсантів до бойових дій під Ізюмом – Арестович

Масштабна війна Росії проти України триває 23-й день. Росія називає це «спеціальною військовою операцією з демілітаризації та денацифікації України». І хоча Україна та Захід заявляють про суттєві втрати РФ у війні проти України, Росія називає значно менші втрати російських військ. Востаннє свої дані Міноборони Росії оприлюднювало 2 березня, визнавши втрату 498 солдатів.

Незалежного підтвердження даних про втрати армії РФ в Україні наразі немає.