У Рубіжному через обстріли РФ загинули троє людей, зокрема дві дитини – ОВА

Російський снаряд влучив у багатоповерхівку, повідомив Сергій Гайдай (фото ілюстративне)

Внаслідок обстрілів російськими військами Рубіжного 22 березня загинули троє людей, двоє з них – діти, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, російський снаряд влучив у багатоповерхівку.

«Трагедія сталася увечері, коли армія РФ посилила обстріли. Близько 20:00 ворог вдарив по багатоповерхівці в Рубіжному. Снаряд розірвався на п’ятому поверсі. Рятувальниками були знайдені троє загиблих, двоє з них діти. Ворог не зупиняється і продовжує уперто цілити по мирних жителях», – написав Гайдай у телеграмі.

Супутникові знімки фіксують наслідки бомбардування Росією українських міст (фотосвідчення)

Він додав, що триває «поступове знищення інфраструктурних об’єктів» Луганщини. «При цьому, останніми днями росіяни б’ють по наших підприємствах прицільно, майже безпомилково. Тому будьте дуже уважними: якщо зустрічаєте на вулиці людину, схожу на навідника чи коригувальника, – повідомляйте в поліцію або військовим», – написав він.

В Офісі генпрокурора повідомляли, що станом на 22 березня через збройну агресію РФ в Україні загинули 117 дітей, понад 155 – поранені.

Російське військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію», яка має на меті «демілітаризацію і денацифікацію».

Кремль раніше заявляв, що в ході своєї так званої «операції» не чіпатиме цивільних в Україні, натомість обстрілює житлові будинки, лікарні, дитячі садки, школи і іншу цивільну інфраструктуру.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Є переконливі докази, що Росія навмисно та свідомо цілить у цивільні об’єкти – Пентагон