США посилили санкції проти Москви у річницю вторгнення в Україну

Вашингтон оголосив про нові обмеження щодо металургійного та гірничодобувного секторів економіки РФ, російських банків

Сполучені Штати оголосили про нові санкції проти Росії через її вторгнення в Україну.

Як повідомляє Мінфін США, Вашингтон оголошує про нові обмеження щодо металургійного та гірничодобувного секторів економіки РФ, російських банків, а також застосовує санкції щодо 22 фізичних та 83 організацій.

«Протягом минулого року ми вжили заходів з історичною коаліцією міжнародних партнерів, щоб погіршити військово-промисловий комплекс Росії та зменшити доходи, які вона використовує для фінансування своєї війни. Наші санкції мали як короткостроковий, так і довгостроковий вплив. Наші сьогоднішні дії з нашими партнерами з G7 показують, що ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно», – сказала міністр фінансів Джанет Єллен.

За повідомленням, десятки юридичних та фізичних осіб, які сьогодні потрапили під санкції, працюють у галузях, які зрештою підтримують війну Росії проти України. Це компанії, які виробляють або імпортують спеціалізоване високотехнологічне обладнання, яке використовується російськими оборонними підприємствами.

З лютого 2022 року Міністерство фінансів США запровадило понад 2500 санкцій у відповідь на війну Росії проти України. Обмеження тісно координувалися з союзниками та партнерами, понад 30 країн запровадили санкції чи подібні заходи проти Росії після початку її агресії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Блінкен: Путін може припинити війну проти України

24 лютого минулого року Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі. Україна чинить запеклий опір. За даними Генштабу ЗСУ, Росія за рік випустила майже п’ять тисяч ракет по території України.

ООН задокументувала загибель щонайменше 8 006 цивільних людей і поранення 13 287 протягом останніх 12 місяців в Україні внаслідок повномасштабної війни, яку почала Росія. В організації наголошують, що реальні цифри є вищими.

Кремль заперечує загарбницьку війну проти України і називає дії російських військових «спецоперацією», метою якої є «демілітаризація і денацифікація України».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Моравецький: Польща готова до навчання українських пілотів на F-16