Суд вдвічі скоротив заставу ексголові «Нафтогазу» Коболєву

Cуддя ВАКС частково задовольнив клопотання адвоката Коболєва

Вищий антикорупційний суд скоротив обсяг застави колишньому голові правління НАК «Нафтогаз» Андрію Коболєву – про це пресслужба суду повідомила 25 вересня.

За повідомленням, суддя ВАКС частково задовольнив клопотання адвоката Коболєва і «змінив запобіжний захід у виді застави у розмірі 229 248 492 гривень (ухвала АП ВАКС від 01.03.2023 року) на запобіжний захід у виді застави у розмірі 107 127 044 гривень».

Читайте також: Коболєв повідомив, що суд продовжив йому зобов’язання носити браслет у справі про премії

Також на нього покладені процесуальні обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді або суду
  • не виїздити з України без дозволу детективів чи суду
  • повідомляти про зміну місця проживання
  • не спілкуватися з іншими фігурантами справи
  • здати Державній міграційній службі закордонні паспорти

Сам Коболєв повідомив у своєму фейсбуці, що суд постановив зняти з нього електронний браслет та зменшив заставу до рівня «фактично внесеної».

Колишнього голову правління НАК «Нафтогаз України» підозрюють у тому, що він, зловживаючи службовим становищем, забезпечив собі виплату премій на понад 229 млн грн. За даними слідства, у 2018 році він ініціював розгляд Наглядовою радою компанії питання про погодження виплати премії за досягнення вагомих цілей, реалізацію важливих, стратегічних проектів працівникам НАК «Нафтогаз України», а згодом підготував зміни та доповнення до подання щодо виплати премії за екстраординарні досягнення, визначивши собі розмір премії у розмірі 10 мільйонів доларів США.

Читайте також: У СБУ відреагували на звільнення з-під варти митрополита УПЦ (МП) Павла

Коболєв прокоментував повідомлення про підозру, заявивши, що передбачав його і тому повернувся до України.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України 1 березня застосувала до ексголови компанії «Нафтогаз України» Андрія Коболєва запобіжний захід у вигляді майже 230 млн гривень застави. Згодом САП клопотала про збільшення суми застави, проте суд залишив її незмінною, натомість зобов’язавши колишнього посадовця носити електронний браслет.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У САП повідомили про заочний арешт ексдиректора поліграфкомбінату «Україна», колишнього голови МОЗ