Компанія Moderna заявляє, що її вакцина від COVID демонструє 94,5% ефективності

Як повідомили у Moderna, у третій фазі випробувань у США взяли участь більше ніж 30 тисяч людей

Американська компанія Moderna, яка розробляє нову вакцину від коронавірусного захворювання COVID-19 разом із Національним інститутом охорони здоров’я США, оголосила, що, за попередніми даними, ефективність її продукту складає 94,5%.

У компанії це назвали «великим днем» і заявили, що найближчими тижнями планують подати заявку на дозвіл для використання вакцини.

Як повідомили у Moderna, у третій фазі випробувань у США взяли участь більше ніж 30 тисяч людей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Уряд США планує вакцинувати 25-30 мільйонів людей на місяць, після того, як затвердять вакцину

Половині з них ввели дві дози вакцини з різницею в 28 днів, половині – плацебо. Серед учасників випробувань виявили 95 випадків COVID-19, при цьому лише п’ять із них припадають на групу вакцинованих.

90 – були в групі, який вакцину не вводили. Із них 11 випадків хвороби мали тяжкий перебіг.

«Цей позитивний проміжний аналіз нашого дослідження дав нам перше клінічне підтвердження того, що наша вакцина може запобігти COVID-19, зокрема тяжким випадкам захворювання», – сказав Стефан Бансель, головний виконавчий директор Moderna.

Your browser doesn’t support HTML5

П’ять речей, які потрібно знати про вакцину Pfizer

Це вже друга американська компанія, що працює над вакциною від COVID-19, яка повідомила про результати досліджень, що перевищують очікування.

Також цього місяця американська фармакологічна компанія Pfizer, яка разом із німецькою компанією BionTECH працюють над вакциною-кандидатом, повідомили, що потенційна вакцина від коронавірусу SARS-CoV-2 під назвою BNT162b2 здатна запобігати коронавірусній хворобі в більш ніж 90% випадків.