«Потрібен новий рівень медичного забезпечення»: Зеленський змінив командувача Медичних сил

Володимир Зеленський призначив Анатолія Казмірчука замість Тетяни Остащенко

Президент Володимир Зеленський змінив командувача Медичних сил Збройних сил України – про це він повідомив увечері 19 листопада. Відповідні укази також оприлюднив Офіс президента.

Згідно з ними, Зеленський звільнив Тетяну Остащенко і призначив замість неї генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука.

У вечірньому зверненні Зеленський повідомив, що ухвалив це кадрове рішення за поданням міністра оборони Рустема Умєрова.

Читайте також: Умєров представив особовому складу ССО нового командувача

«Завдання очевидне – і про це неодноразово говорилося в суспільстві, зокрема у спільноті наших бойових медиків, – потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів. Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута дійсно правильно та дійсно ефективно», – заявив Зеленський у зверненні.

Тетяна Остащенко очолила Медичні сили ЗСУ в липні 2021 року.

Анатолій Казмірчук з 2012 року очолював Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь» у Києві.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Справедливість бойових виплат має бути беззаперечною – Міноборони