Доступність посилання

ТОП новини

Податкова засекретила ціну власного джакузі – «Схеми»


Роман Насіров, голова Державної фіскальної служби
Роман Насіров, голова Державної фіскальної служби

Державна фіскальна служба засекретила інформацію, яка стосується джакузі, боксерського рингу та інших речей, що були виявлені після втечі з України колишнього головного податківця Олександра Клименка

Державна фіскальна служба засекретила інформацію, яка стосується джакузі, боксерського рингу та інших речей, що були виявлені після втечі з України колишнього головного податківця Олександра Клименка. Про це повідомляє програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода і UA:Першого телеканалу.

Державна фіскальна служба, колишня податкова служба, відмовляється надавати інформацію про компанію-цінувальника, яка проводила оцінку рекреаційного комплексу, та результати його оцінки, посилаючись на умови конфіденційності, які записані в контракті з цінувальником.

Водночас, згідно з актом, наданим журналістам програми «Схеми», до запрошення компанії-цінувальника усі речі, виявлені після Євромайдану, були оцінені Державною фіскальною службою в 1 гривню із зазначенням, що це є умовна оцінка.

Крім того, у доступі до приміщення спортивного комплексу ДФС також відмовляє, хоча у головному офісі служби в Києві висить плакат, на якому рекламується цей комплекс, що розташований на 24-му поверсі.

Після Революції гідності у ліквідованому Міністерстві доходів і зборів активісти виявили закриту зону відпочинку, де, як повідомлялось, були джакузі, солярій, соляна кімната і боксерський ринг.

Раніше журналісти «Схем» з’ясували, що керівник Державної фіскальної служби України Роман Насіров і його заступник Костянтин Лікарчук у робочий час їздять на трьох автомобілях Lexus 600 hl 2013 року випуску, які належать виробничо-комерційній фірмі «Рута», створеній профспілками ДФС.

Виробничо-комерційна фірма «Рута» купила три «Лексуси» і заплатила за кожне авто один мільйон 384 тисячі гривень.

У відповіді на інформаційний запит журналістів програми «Схеми» в липні Насіров зазначив, що «Державна фіскальна служба… повідомляє про відсутність відносин між ДФС та виробничо-комерційною фірмою «Рута» в частині оренди автомобілів», але через тиждень змінив свідчення.

Джерела «Схем» у ДФС тоді розповіли, що фірма податківців зробила закупівлю за вказівкою тодішнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка для користування керівництвом Міністерства доходів і зборів.

XS
SM
MD
LG