Доступність посилання

ТОП новини

Балога закликає визначити єдиного кандидата від демсил


Лідер партії «Єдиний Центр» Віктор Балога закликає Віктора Ющенка, Анатолія Гриценка, Юрія Костенка та Арсенія Яценюка об’єднатись та визначити єдиного серед них кандидата у Президенти.

За його словами, на посаду глави держави, крім Юлії Тимошенко, претендують ще кілька носіїв демократичних ідей. Такими він вважає Ющенка, Гриценка, Костенка, Яценюка.

Балога переконаний, що окремо жоден із цих політиків не має шансів на виборах глави держави, та об’єднавши зусилля, вони зможуть вивести свого претендента у другий тур.

Балога вважає, що зазначеним політикам слід домовитись про координацію зусиль і це рішення доцільно закріпити письмово.

При цьому він зазначає, що єдиний кандидат має бути визначений під час переговорів, а решта відмовляються від балотування і працюють на його підтримку. Іншим варіантом, на думку Балоги, може бути такий, що зазначені кандидати ведуть власну виборчу кампанію за умови «взаємного ненападу». У такому разі, за його словами, єдиний кандидат визначається за місяць до дня голосування, виходячи з рейтингових показників.

Відповідаючи на запитання журналістів, Балога зазначив, що якщо ці 4 кандидати відмовляться об’єднати свої зусилля, то «Єдиний Центр» планує додатково вивчити програми кандидатів у Президенти і впродовж кількох тижнів визначити, чи підтримувати когось.

Балога додав, що дату свого з’їзду партія планує визначити до кінця листопада.
XS
SM
MD
LG