Доступність посилання

ТОП новини

Країни ЄС не квапляться нарощувати свої війська в Афганістані


Громадськість європейських країн «без захвату» ставиться до можливого збільшення чисельності їхніх військ у багатонаціональному військовому контингенті в Афганістані, заявив у Вашингтоні голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

За результатами опитувань громадської думки в європейських країнах, більшість опитаних виступає за виведення військ із Афганістану.

За словами Баррозу, країни ЄС навряд чи вирішать надсилати додаткових військ до Афганістану, коли це обговорюватимуть у грудні на своїй зустрічі міністри закордонних справ країн-членів НАТО.

Найбільше військ надіслали до Афганістану Сполучені Штати Америки, і президент США Барак Обама розглядає можливість іще збільшити їхню кількість.

За повідомленнями, військовий контингент США в Афганістані налічує на цей час близько 67 тисяч військовослужбовців, а кількість військових із інших країн – близько 42 тисяч.

Багатонаціональні Міжнародні сили сприяння безпеці (ISAF), близько половини яких складають війська США і в яких беруть участь загалом 43 країни, перебувають в Афганістані за мандатом Ради безпеки ООН і під командуванням НАТО.

Американські війська також беруть участь в Афганістані в окремій Операції «Тривала свобода» в складі коаліції під проводом США, що складається головно з американських і афганських урядових військ.
XS
SM
MD
LG