Доступність посилання

ТОП новини

Уряд пiдтримує розгляд у парламенті стану фiнансування армії


Кабінет Міністрів пiдтримує розгляд у парламентi питання про стан фiнансування Збройних сил України, а також питання використання коштiв пiд час керiвництва в Міноборони Юрiя Єханурова. Про це заявив мiнiстр Кабiнету Мiнiстрiв Петро Крупко на засiданнi погоджувальної ради в понедiлок.

«Уряд пiдтримує пропозицiю щодо комплексного розгляду цього питання, i не лише стан фiнансування сьогоднi, а й ефективного використання коштiв у минулому й на початку року», – сказав Крупко.

За його словами, про це уряд неодноразово заявляв, i проблеми фiнансування Збройних сил «так наполегливо замовчуються». «Вiдомо про тi факти зловживань i факти нерацiонального використання коштiв за попереднього мiнiстра оборони», – сказав міністр.

Водночас, як заявив голова парламентського комітету з питань нацбезпеки й оборони Анатолій Гриценко, обговорення ситуацiї в армії в частинi фiнансового забезпечення можливе в парламентi лише за присутностi верховного головнокомандувача України, прем’єра, мінiстра оборони та керівника Генерального штабу ЗСУ.

Крім того, за його словами, розгляд цiєї iнформацiї в парламентi має вiдбуватися в закритому режимi. За iнших умов, заявляє Гриценко, це буде «просто пiар».

Зі свого боку, представник Президента в парламентi Iгор Попов заявив, що глава держави готовий до дискусiї в широкому форматi «з усiх тих питань, зокрема кадрових». «Власне, рiшення вже є, i, я думаю, найближчим часом воно може бути розглянуте», – додав вiн.

При цьому Попов нагадав, що глава держави просить включити до порядку денного засiдання парламенту звiт уряду стосовно фiнансування ЗС України, згiдно iз затвердженим бюджетом.

Із листом до спікера з проханням розглянути звіт прем’єра про ситуацію з фінансуванням Збройних Сил Президент звернувся в п’ятницю.

А в четвер він заявляв, що покладає відповідальність за руйнівні процеси в війську на Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко і вимагає від неї забезпечити фінансування Збройних Сил, передбачене бюджетом, протягом двох днів.

У БЮТ заявили, що слова Віктора Ющенка про фінансування армії є лише знаряддям у політичній боротьбі проти уряду і особисто проти прем’єра.
XS
SM
MD
LG