Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали завтра вирішать, чи долати вето на кошти для боротьби з грипом


Рада фракцiї Партiї регiонiв на своєму засiданнi в четвер ухвалить рiшення щодо голосування за подолання вето на закон, що передбачає видiлення одного мільярда гривень на боротьбу з епiдемiєю грипу. Про це повiдомив лiдер фракцiї Вiктор Янукович.

Водночас, говорячи про корупцiю на рiзних рiвнях щодо використання ранiше видiлених коштiв на боротьбу з епiдемiєю, лідер регіоналів заявив, що «нас це не надихає на те, щоб цi кошти (мільярд гривень) й надалi так використовувалися».

Крiм того, за словами Януковича, багато депутатiв фракцiї говорять про те, що видiлених ранiше 500 мільйонів досить.

«А цей мiльярд треба спрямувати на виплати пiдвищених пенсiй та зарплат i виконати соцiальнi гарантії», – наголосив лідер ПР.

Вчора заступник голови фракції партії регіонів у Верховній Раді Ганна Герман прогнозувала, що ця фракція не голосуватиме завтра за подолання вето Президента на закон, який передбачав надати на боротьбу з епідемією грипу 1 мільярд гривень.

Вона вважає, що не можна «викидати» мільярд гривень «на епідемію, якої не існує», мовиться в заяві Герман на сайті Партії регіонів.
Президент повернув цей закон зі своїми пропозиціями для повторного розгляду до Верховної Ради 16 листопада.

Віктор Ющенко заявляє, що в Національного банку немає можливості направити 1 мільярд гривень на реалізацію цього закону, так само як немає й коштів на фінансування підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Сьогодні прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що кошти, які мали надаватися заветованим законом, не є емісійними.
XS
SM
MD
LG