Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко критикує Тимошенко і Януковича за небажання внести свої проекти Конституції в парламент до виборів


Глава держави Віктор Ющенко критикує кандидатів на Президента України Прем'єр-міністра Юлію Тимошенко й лідера Партії регіонів Віктора Януковича за небажання внести свої проекти змін до Конституції у Верховну Раду до виборів Президента.

Така критика прозвучала у виступі Ющенка на сьогоднішньому з'їзді партії «Наша Україна».

«Проект Конституції Тимошенко та її бачення конституційного ладу до 17 січня ви не побачите, так само як і Януковича», – зауважив Віктор Ющенко.

Він повторив свою думку, що провідні кандидати на посаду Президента мають до виборів оприлюднити своє бачення майбутньої політичної системи в країні, щоб люди знали, чого від них очікувати.

Віктор Ющенко допускає, що зміни до Конституції можуть бути внесені між першим і другим турами президентських виборів у результаті компромісу між політичними силами.

У своїй передвиборній програмі Ющенко обіцяє розпустити Верховну Раду, якщо вона відмовиться схвалити зміни до Конституції у разі його обрання Президентом.

25 серпня Віктор Ющенко виніс свій проект змін до Конституції на всенародне обговорення, яке має бути проведено до 1 грудня.

Президентські вибори призначені на 17 січня 2010 року.
XS
SM
MD
LG