Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові урочисто відкрили оновлений стадіон «Металіст»


Під вечір на урочистостях був присутній Президент Віктор Ющенко; Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко оглянула відбудований стадіон удень, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Голова держави висловив сподівання, що реконструйований стадіон «Металіст» обов’язково прийматиме матчі європейської футбольної першості 2012 року. «На цьому полі ми повинні і будемо перемагати, і ми переможемо», – сказав він у своєму привітанні.

Указом Президента, який зачитала голова Секретаріату Віра Ульянченко, президента футбольного клубу «Металіст» , підприємця Олександра Ярославського нагороджено орденом «За заслуги» другого ступеня. Так само нагороди отримали проектанти і будівельники, що здійснювали реконструкцію.

Реконструкція спортивної арени тривала 2,5 роки і проводилася в рамках підготовки до Євро-2012.

Загальна вартість реконструкції – 600 мільйонів гривень. 40 відсотків, за кошторисом, фінансує держава, третину витрат покриває міський та обласний бюджети, решту – інвестор.

Будівельні роботи на стадіоні не припинялися ні на мить, і під час реконструкції на полі проходили футбольні матчі.

Питання про будівництво нового стадіону в Харкові не порушували принципово. «Було від самого початку бажання провести реконструкцію стадіону 1925 року і зберегти його для наших дітей», – розповів головний архітектор проекту Олександр Чуб.

Проектанти і будівельники зберегли, зокрема, автентичну частину Східної трибуни і повернули історичний вигляд головному входові у вигляді ротонди.

За словами Олександра Чуба, конструкції стадіону розраховані на землетрус потужністю у 8 балів і є надійними, тому дозволяють розмістити на собі чималу кількість обладнання.

Наразі Харків сподівається, що прийматиме матчі Євро-2012. Остаточне рішення щодо міст в Україні, де проходитимуть поєдинки, УЄФА має ухвалити 10–11 грудня.
XS
SM
MD
LG