Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: Березовського затримають, якщо він приїде до України


Міністр внутрішніх справ заявив, що підприємця Бориса Березовського затримають на кордоні України, якщо він прибуде до держави.

Як сказав Юрій Луценко, підставою буде доручення Міністерства внутрішніх справ Росії, яка оголосила бізнесмена в міжнародний розшук.

Раніше в четвер в інтернет-виданні «Українська правда» була оприлюднене звернення Березовського «до олігархів і всіх заможних людей» України з закликом «допомогти народові України» обрати на Президента Віктора Ющенка. За словами автора, Ющенко є єдиним гарантом, що в Україні не буде нового переділу власності, що капітали українських олігархів збережуться і примножаться, а відтак і вся незалежна й демократична Україна збереже поступальний рух до цивілізованого майбутнього.

У Секретаріаті Президента цю заяву вже назвали провокацією. Як сказав перший заступник голови Секретаріату Юрій Єхануров, Віктор Ющенко не має потреби в підтримці іноземців.

Борис Березовський, який є різким критиком Кремля, в його рідній Росії звинувачений у низці економічних злочинів і заочно засуджений уже в кількох процесах. Березовський стверджує, що всі ці звинувачення політичні.

Він живе у Великій Британії, де має статус політичного біженця. Його вже кілька разів затримували в інших країнах теж на підставі вимог Росії, але щоразу відпускали як біженця, що перебуває під захистом Британії.
XS
SM
MD
LG