Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін: виборча кампанія фінансуватиметься в повному обсязі


Міністерство фінансів має намір профінансувати вибори Президента, призначені на 17 січня 2010 року, вчасно й у повному обсязі, навіть якщо Верховна Рада не ухвалить державний бюджет на наступний рік. Про це заявив виконувач обов’язків міністра фінансів Ігор Уманський.

Зокрема, за його словами, Мінфін має намір у січні-лютому на забезпечення проведення виборів виділити 996 мільйонів гривень.

Програма фінансування виборів Президента в 2010 році передбачена й у бюджеті цього року, і в проекті держбюджету на 2010 рік, що дає змогу Міністерству фінансів забезпечити її фінансування відповідно до графіка, представленого Центральною виборчою комісією, заявив Уманський.

Днями Президент Віктор Ющенко надіслав листа прем’єрові Юлії Тимошенко, в якому закликає її особисто невідкладно врегулювати фінансування виборів Президента. За словами глави держави, «реалізація виборчих прав громадян поставлена під загрозу».

За інформацією Центральної виборчої комісії України, станом на 18 грудня 2009 року витрати на підготовку й проведення виборів Президента профінансовано менш ніж на 0,6%.
XS
SM
MD
LG