Доступність посилання

ТОП новини

Павличко закликає українців голосувати за Тимошенко


Відомий письменник та громадський діяч Дмитро Павличко закликає українців голосувати за кандидата у президенти Юлію Тимошенко, бо вона стала «проти бездушної, антиукраїнської, керованої агентурою КГБ кліки Януковича».

Як повідомили у прес-службі БЮТ, у своєму зверненні Павличко заначає: «Перемога Януковича на президентських виборах 7 лютого – це друга державна мова, єдиний економічний простір, Митний союз, повна залежність України від Москви у внутрішній і зовнішній політиці. Це втрата всіх надбань у національному та демократичному житті України часів політичної самостійності. Україна – страшно сказати – обернеться в губернію відновленої російської імперії».

Павличко наголосив, що московські спецслужби знову використали проти України «бацилу особистої амбітності, звинувачень у зраді, заразу, яка обертала друзів у ворогів упродовж усієї нашої історії».

«Оточений підлабузниками, «любими друзями», підісланими агентами, Президент відкинув усі спроби налагодження й порозуміння в стосунках із прем’єром», – переконаний Павличко.

Він не сумнівається, що «заява Ющенка про те, що Тимошенко і Янукович – «два чоботи пара» – неправдива, бездоказова, спрямована на те, щоб ставленик Москви, головний опонент Президента, дійшов у тих чоботах до влади».

«Тимошенко ніколи не була чоботом з ноги Януковича. Вона завжди ходила рівно та високо несла прапор України», – наголосив Павлчико.

Письменник акцентував увагу, що «національні, демократичні, людяні й християнські сили України готуються до боротьби проти нового московського зверхництва та поневолення».

«Вони повинні об’єднатися й стати за Тимошенко, бо в її особі мають і матимуть союзника. Голосування за Тимошенко – це підтримка живого розуму, здатного розвиватися і відповідати на жорсткі виклики часу не за писаними вказівками помічників і спічмейкерів, а за власними думками», – пояснив Павлчико свою позицію.

«У нашій теперішній страшній ситуації, коли стоїмо за крок до безодні, я закликаю голосувати за Тимошенко з багатьох причин. Найважливіша серед них – це вибір самої Тимошенко, її відвага стати проти бездушної, антиукраїнської, керованої агентурою КГБ кліки Януковича», – резюмував він.

У першому турі виборів Павлчико як член Української народної ради підтримував кандидатуру чинного Президента Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG