Доступність посилання

ТОП новини

«Регіони» домоглися позачергового засідання Верховної Ради


Позачергове пленарне засідання парламенту має відбутися в середу, 3 лютого, повідомило інформаційне управління парламентського апарату.

Засідання відбудеться з ініціативи 166 депутатів від фракції Партії регіонів.

Вони виносять на розгляд Верховної Ради зміни до закону про вибори Президента.

Ідеться про друге читання законопроекту, який передбачає вилучити з чинної редакції закону норму про присутність двох третин членів виборчих комісій як умову повноважності засідань цих комісій.

У фракції Блоку Юлії Тимошенко заявили, що розгляд цього законопроекту буде порушенням регламенту Верховної Ради і Конституції, оскільки термін підготовки документа становить два тижні з моменту його ухвалення в першому читанні.

Депутат від БЮТ Андрій Кожем’якін заявив, що це «крок Партії регіонів для дестабілізації політичної ситуації в Україні перед другим туром виборів Президента».

При цьому, за словами Кожем’якіна, питання про участь БЮТ на позачерговому засіданні буде вирішуватися на засіданні фракції у вівторок.

Згідно з первісним календарним планом, ХІ сесія Верховної Ради відкриється у вівторок, 2 лютого. У цей день відбудеться пленарне засідання. Із 3 по 5 лютого депутати мали працювати в комітетах і фракціях, а засідання парламенту мали продовжитися вже з 9 лютого.
XS
SM
MD
LG