Доступність посилання

ТОП новини

В уряді називають незаконним рішення Ющенка про звільнення Бондаря


Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов заявляє, що рішення Президента про звільнення Віктора Бондаря з посади голови Дніпропетровської обласної держадміністрації є незаконним.

«Уряд не подавав на звільнення жодного голови ОДА Президенту, а наскільки відомо, звільнення голів обласних держадміністрацій може відбуватися лише за поданням Кабінету Міністрів. Кабінет Міністрів жодних подань не подавав, тому все це є незаконні провокативні дії, як і все інше, що зараз відбувається в команді Януковича-Ющенка», – сказав Турчинов.

При цьому перший віце-прем’єр заявляє, що підставою для звільнення Бондаря стала його «громадянська позиція», про яку він заявив перед другим туром голосування з виборів Президента. Віктор Бондар заявив про свою підтримку Юлії Тимошенко на президентських виборах.

Вчора Президент Ющенко своїм указом звільнив Бондаря з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Президент в указі посилається на пункт Конституції, в якому йдеться про відставку голови облдержадміністрації у зв’язку з недовірою, висловленою йому депутатами облради.

Бондар сьогодні заявив, що оскаржує в суді рішення глави держави.
XS
SM
MD
LG