Доступність посилання

ТОП новини

У Греції тривали страйк і демонстрації з сутичками


У столиці Греції Афінах спалахнули сутички між спецзагонами поліції і групами молоді під час демонстрації, на якій десятки тисяч страйкарів протестували проти урядових заходів ощадності.

Демонстрація відбулася в четвер у день загального 24-годинного страйку, вже другого приблизно за тиждень, який, серед іншого, зупинив громадський транспорт і пасажирську авіацію, а в лікарнях працювали тільки групи невідкладної допомоги.

Страйки й протести профспілок викликав ухвалений минулого тижня новий пакет заходів економії, що його уряд Греції додав до ухвалених раніше.

Цей пакет, що має заощадити країні в перерахунку 6 з половиною мільярдів доларів, передбачає, серед іншого, обмеження зарплат працівників державного сектору, замороження пенсій чи підвищення акцизів на предмети розкошу. Попередні такі скорочення витрат чи підвищення зборів мали заощадити понад 15 мільярдів доларів.

Греція має вже цього року зменшити свій бюджетний дефіцит із майже 13 до майже 9 відсотків від валового внутрішнього продукту.
XS
SM
MD
LG