Доступність посилання

ТОП новини

Сюжет грузинського телеканалу завдав шкоди безпеці в регіоні – МЗС Росії


Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що сюжет грузинського телеканалу «Імеді» про нібито вторгнення російських військ на територію Грузії завдав шкоди безпеці і стабільності в регіоні.

«Розраховуємо, що європейські спостерігачі, що працюють у Грузії, як і все міжнародне співтовариство, дадуть цьому принципову оцінку. Політична параноя ніколи не приносила користі і не вирішувала серйозних проблем в жодній з держав», – наголосив офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко.

За його словами, акція «Імеді» «безвідповідальна і аморальна», перш за все, по відношенню до грузинського суспільства, де вона викликала «цілком пояснену паніку».

13 березня увечері грузинська телекомпанія «Імеді» передала в ефір «спеціальний репортаж про можливий розвиток подій в Грузії у разі російської інтервенції». Попередивши, що показує сценарій можливих подій, «якщо грузинське суспільство не буде консолідоване проти російського плану», телекомпанія почала передачу із заставкою звичних новин.

Телекомпанія показала кадри, на яких жителі в паніці намагаються залишити Тбілісі. Тим часом, передача викликала справжню паніку по всій країні, оскільки ті глядачі, хто не бачив заставку, всерйоз сприйняли сюжет.

Пізніше телеканал вибачився перед населенням Грузії за фальшивий сюжет.

Опозиція країни заявила, що має намір подати в суд на телеканал. А президент Грузії Міхеїл Саакашвілі зауважив, що сюжет «Імеді» був «неприємним», але максимально наближеним до реальності.
XS
SM
MD
LG