Доступність посилання

ТОП новини

Табачник: абітурієнти мають складати тести мовою, якою навчалися


Міністр освіти й науки Дмитро Табачник виступає за проведення зовнішнього незалежного тестування знань мовою навчання випускників шкіл.

«Тестування ніхто не буде скасовувати. Обов’язково всі діти будуть здавати тести мовою, якою вони навчалися», – сказав Табачник.

Він заявив, що зараз проводить консультації з викладачами шкіл і ректорами вишів, та спрогнозував, що до кінця березня будуть уточнені умови здачі тестів і вступу до вищих навчальних закладів.

Водночас, як заявив вiце-прем’єр Володимир Семиноженко, Кабiнет Мiнiстрiв має намiр посилити роль атестатiв пiд час вступу до вишів. За його словами, нинiшня система вступу на пiдставi зовнiшнього незалежного оцiнювання потребує вдосконалення.

«Результати зовнiшнього незалежного оцiнювання мають становити 2/3 рiвня результативного вступу», – заявив Семиноженко.

За його словами, в загальнiй сумi балiв, необхiднiй для вступу до вишу, хорошi результати тестування можуть займати близько 600 балiв, 200 балiв абiтурiєнтовi може додати атестат i ще 200 балiв можна додати за результатами або вступу, або спiвбесiди.

Водночас, як заявив віце-прем’єр, остаточне рiшення щодо тестування уряд має намiр ухвалити до 17 квiтня.

Раніше Володимир Семиноженко допускав, що зовнішнє незалежне тестування знань буде проводитись мовами національних меншин, а також виступав за скасування зовнішнього тестування для контрактників і заочників.
XS
SM
MD
LG