Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Ізраїлю відвідує Вашингтон


Проблему близькосхідного врегулювання обговорили у Вашингтоні прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу та держсекретар США Гілларі Клінтон.

Деталей переговорів поки не повідомляють.

Візит ізраїльського прем’єра до США відбувається на тлі загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестинською адміністрацією через будівництво Їзраїлем поселень у Єрусалимі.

Вчора Гілларі Клінтон заявила, що це будівництво перешкоджає близькосхідному врегулюванню: «Нове будівництво у Східному Єрусалимі підриває взаємну довіру і ставить під загрозу переговори про зближення, які ми розглядаємо як перший крок до діалогу між сторонами. І Ізраїль, і Палестинська адміністрація мають потребу в цьому діалозі і вітають його. Є також небезпека, що хтось захоче скористатися нинішніми розбіжностями між Ізраїлем і США. І тоді Америка змарнує свою унікальну можливість зіграти істотну роль у мирному процесі».

Прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу відкидає заклики Вашингтона заморозити будівництво у Єрусалимі: «Єврейський народ будував Єрусалим 3 000 років тому, і будує зараз. Єрусалим – це не поселення, це наша столиця».

Сьогодні Біньямін Нетаньягу має також зустріч із президентом США Бараком Обамою.
XS
SM
MD
LG