Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина зацікавлена модернізувати ГТС України


Словаччина готова взяти участь у реалізації проекту з модернізації української газотранспортної системи. Як повідомили в прес-службі Кабінету Міністрів України, про це заявив міністр закордонних справ Словацької Республіки Мирослав Лайчак під час зустрічі з українським прем’єром Миколою Азаровим.

«Модернізація газотранспортної системи надзвичайно цікава нашій країні, як учасниці транзиту газу», – заявив Лайчак у відповідь на пропозицію Азарова щодо участі на паритетних умовах України, Росії та Європейського Союзу в модернізації української ГТС.

«Ми пропонуємо на паритетних умовах модернізувати ГТС, підвищити її економічну ефективність, зробити прокачування більш дешевим та збільшити швидкість прокачування газу, таким чином збільшивши пропускну здатність до 200 мільярдів кубометрів», – наголосив глава українського уряду.

Минулого року Україна підписала з Євросоюзом за підсумками міжнародної конференції у Брюсселі спільну декларацію щодо модернізації ГТС, розраховуючи на мільярди євро інвестицій і обіцяючи створити «прозорий» газовий ринок. Пізніше і Україна, і ЄС заявили, що хочуть бачити в цьому проекті Росію.

Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін наприкінці березня 2010 року за підсумками зустрічі зі своїм українським колегою Миколою Азаровим заявляв, що Росія позитивно ставиться до ідеї створення консорціуму для модернізації ГТС України і готова вкладати кошти.
XS
SM
MD
LG