Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: угода про ЧФ посилить енергетичну безпеку Європи


Президент Віктор Янукович заявляє, що угода про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року і прив’язку оренди за його базування до ціни на газ, який постачається Україні з Росії, гарантує посилення енергетичної безпеки Європи.

Про це йдеться в його зверненні до українців у зв’язку з підписанням закону про ратифікацію перебування Чорноморського флоту Росії в Україні, розміщеному на офіційному сайті Президента.

За словами Януковича, «весь цивілізований світ» схвально сприйняв результати його переговорів із президентом Росії Дмитром Медведєвим.

«У Вашингтоні, Брюсселі, усіх європейських столицях їх вважають безумовним успіхом України. Незадоволеною залишилася лише наша опозиція», – сказав Янукович.

Він також запевнив, що невдовзі український народ переконається у правильності рішень нової влади та обраного курсу розвитку держави.

Угоду з Росією Верховна Рада ратифікувала 27 квітня. Голосування відбувалося в напруженій атмосфері. У сесійній залі одразу ж після відкриття пленарного засідання у бік президії полетіли яйця. Спікерові парламенту Володимиру Литвину довелося ховатися від них під парасольками. Пізніше в залі спрацювали кілька димових шашок, а між депутатами від коаліції і опозиції виникали бійки. Того ж дня лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що їде в регіони «піднімати людей», щоб домагатися проведення в Україні дострокових парламентських виборів.
XS
SM
MD
LG