Доступність посилання

ТОП новини

Україна вiдкидає звинувачення в постачанні до Нiмеччини кукурудзи з дiоксином


Мiнiстерство аграрної полiтики України вважає за неможливе потрапляння на територiю Нiмеччини з України кукурудзи, що мiстить дiоксин.

Як заявив мiнiстр аграрної полiтики Микола Присяжнюк, Україна торiк кукурудзу до Нiмеччини не експортувала, а її постачання через Нiдерланди (як повiдомляється у деяких ЗМI) за минулий рiк становили лише 52 тисячі тонн.

«Ми робитимемо все можливе, щоб звинувачення (про постачання до Нiмеччини кукурудзи, що мiстить діоксин) були зняті», – наголосив мiнiстр.

Як повiдомлялося з посиланням на нiмецькi ЗМI, в Нiмеччинi в результатi розслiдування виявленого в яйцях курей дiоксину встановили, що причиною його появи в цiй продукцiї стала кукурудза, що надiйшла з України. За даними Вiдомства захисту прав споживачiв i контролю якостi продовольства, слiди дiоксину виявленi тiльки в однiй партiї кормiв, яка цiєї зими надiйшла до Нiмеччини з України через Нiдерланди.

За даними вiдомства, зерно кукурудзи українського походження постачалося до господарств щонайменше дев’яти нiмецьких земель.
XS
SM
MD
LG