Доступність посилання

ТОП новини

Суд над Луценком продовжив роботу попри клопотання про відвід


У Печерському районному суді Києва сьогодні ввечері продовжився процес над колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком після того, як його адвокати подали клопотання про відвід колегії суддів. Таким чином виглядає, що суд відхилив це клопотання.

Достеменних даних про це немає, бо раніше сьогодні з зали суду усунули всіх осіб, які не є учасниками процесу. Підставою для такого рішення стала, за словами судді, неналежна поведінка народних депутатів Володимира Ар’єва і Андрія Павловського. До їхнього примусового видалення з зали залучили бійців спецпідрозділу судової міліції «Грифон».

Також сьогодні до Луценка не менш як п’ять разів викликали лікарів, щоб надати йому медичну допомогу, але суд відхилив клопотання захисту перенести засідання на інший день через стан здоров’я колишнього міністра.

Дружина Юрія Луценка Ірина стверджує, що останні два тижні її чоловік почувається зле. За її словами, лікарі констатували в Луценка панкреатичний криз. Вчора ввечері, заявила дружина колишнього міністра, Луценкові вкололи ліки для того, щоб він «міг стояти на ногах і брати участь у судовому засіданні». «Мета влади – довести Луценка до смерті», – заявляє вона.

Сам Луценко в ексклюзивному письмовому коментарі Радіо Свобода заявив, що знеболювальні пігулки йому вже не допомагають, тому все частіше йому колють знеболювальні препарати внутрішньовенно.

Генеральна прокуратура обвинувачує Юрія Луценка у перевищенні службових повноважень.
XS
SM
MD
LG