Доступність посилання

ТОП новини

Медики – члени «Батьківщини» і НУНС зайшли на територію Качанівської колонії


Народні депутати від «Батьківщини» та НУНС зайшли на територію Качанівської колонії, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

В’ячеслав Перєдєрій, Володимир Карпук та Сергій Шевчук приїхали перевірити, наскільки правдою є інформація, що Юлія Тимошенко зазнала насилля. Про це журналістам під стінами колонії сказав лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін. За його словами, ці депутати є медиками за фахом.

Крім того Кожем’якін повідомив, що депутат Верховної Ради від Партії регіонів Тетяна Бахтеєва, якій теж було надіслане звернення відвідати Тимошенко у Качанівській колонії, до Харкова не приїхала.

Кожем’якін не уточнив, чи у депутатів дозвіл на відвідини Юлії Тимошенко. Раніше, коли інші депутати намагалися побачитися з ув’язненою, керівництво колонії пропускало до неї лише її захисників, депутатам пропонували екскурсію територією виправного закладу.

24 квітня захисники екс-прем’єра оприлюднили заяву Тимошенко про те, що, за її словами, до неї під час транспортування з Качанівської виправної колонії до Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» в Харкові 20 квітня застосували «грубу фізичну силу», завдали «сильного удару кулаком у живіт», «скрутили руки та ноги» тощо, так що вона від болю втратила свідомість. Ці заяви вже спростували в обласній прокуратурі, Державній пенітенціарній службі і в самій лікарні.
XS
SM
MD
LG