Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: з Тимошенко дозволили зустрітися лише захисникам, депутатам – відмовили


Тільки захисникам колишнього прем’єра Юлії Тимошенко – її дочці Євгенії та народному депутату Андрію Кожем’якіну – дозволили в середу зустрітися з засудженою в Качанівській виправній колонії.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, народних депутатів, які прибули для зустрічі з Тимошенко, зустрів начальник Качанівської виправної колонії. Він поінформував візитерів про те, що дозвіл на побачення з Тимошенко має лише Кожем'якін, який є офіційним захисником колишнього прем’єра.

Раніше сьогодні депутати від «Батьківщини» і НУНС приїхали до Харкова, щоб перевірити, наскільки правдою є інформація про те, що Юлія Тимошенко зазнала насилля.

24 квітня захисники колишнього прем’єра оприлюднили заяву Тимошенко про те, що, за її словами, до неї під час транспортування з Качанівської виправної колонії до Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» в Харкові 20 квітня застосували «грубу фізичну силу», завдали «сильного удару кулаком у живіт», «скрутили руки та ноги» тощо, так що вона від болю втратила свідомість. Ці заяви вже спростували в обласній прокуратурі, Державній пенітенціарній службі і в самій лікарні, натомість наявність синців у Тимошенко підтвердила уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова.
XS
SM
MD
LG