Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор доручив перевірити заяву Тимошенко про тілесні ушкодження


Генеральний прокурор Віктор Пшонка доручив прокуророві Харківської області Геннадієві Тюріну перевірити заяву колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко про спричинення їй тілесних ушкоджень співробітниками Качанівської виправної колонії, повідомила сьогодні пресова служба Генпрокуратури.

За цим повідомленням, доручення було надіслане позавчора, 23 квітня.

У документі йдеться про необхідність ґрунтовно перевірити заяви засудженої про застосування до неї службовими особами колонії незаконних, на її думку, заходів фізичного впливу пов’язаних із її перевезенням 20 квітня до клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці», якими, за твердженням заявниці, їй спричинені тілесні ушкодження.

За наслідками перевірки прокуратура Харківської області у визначений законом термін має ухвалити відповідне процесуальне рішення, а перебіг перевірки перебуває на контролі Генеральної прокуратури, мовиться в повідомленні Генпрокуратури.

Учора, 24 квітня, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін уже заявляв, що оперативна перевірка прокуратури не підтвердила фактів, наведених у заяві Юлії Тимошенко, і за результатами цієї перевірки їй відмовили у порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину.

При цьому він визнав, що колишнього прем’єра доставили до лікарні силоміць, але, за словами прокурора, все було відповідно до українського законодавства, а заяви Тимошенко, що під час перевезення її вдарили в живіт і викручували руки та ноги, не підтвердилися.

Натомість Державна пенітенціарна служба заперечила застосування сили до Тимошенко та погрозила її захистові судом.

Раніше вчора народний депутат і захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко зачитав заяву Юлії Тимошенко про застосування проти неї фізичної сили під час транспортування до лікарні 20 квітня.
XS
SM
MD
LG