Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА: бійок між футбольними фанатами під час Євро-2012 не очікується


Футбольні фанати на стадіоні в Македонії
Футбольні фанати на стадіоні в Македонії
Всі матчі групового турніру Євро-2012 у Польщі та Україні УЄФА вважає безпечними. Вони отримали кваліфікацію низького ризику, а отже, бійок між уболівальниками не буде, повідомив сьогодні на прес-конференції директор турніру Євро в Україні Маркіян Лубківський.

«Футбольні хулігани, які є у кожній країні, внесені до відповідних списків, і їм буде унеможливлено потрапляння і в Україну, і у Польщу ще на етапі виїзду з країни. Кожна з європейських країн, яка є членом УЄФА і яка має таких фанатів, вона ж має і відповідні списки. Ці країни дуже ретельно ставляться до того, щоб такі особи не потрапляли на стадіони, коли проходять великі спортивні заходи», – підкреслив Лубківський.

Він також поінформував журналістів, що упродовж наступного тижня до міст. які приймають матчі Євро, приїдуть працівники охоронних підрозділів національних футбольних збірних. Крім цього, «чорні списки» футбольних хуліганів країни – учасниці Євро-2012 передали організаторам турніру, зазначив Лубківський.

У квітні цього року у Києві та Варшаві запрацювали Антитерористичні центри, які забезпечуватимуть безпеку турніру та будуть аналізувати можливі ризики та небезпеки напередодні і під час Євро-2012. Правоохоронці України та Польщі пройшли спеціальні курси та тренування для забезпечення належного рівня безпеки футбольного чемпіонату, про це напередодні повідомив Радіо Свобода заступник міністра внутрішніх справ Сергій Лекар.
XS
SM
MD
LG