Доступність посилання

ТОП новини

Волинець оголосив голодування через відмови в побаченні з Тимошенко


Народний депутат з фракції «БЮТ-Батьківщина» Михайло Волинець оголосив безстрокове голодування через постійні відмови тюремників дозволити соратникам екс-прем’єра Юлії Тимошенко побачитися з нею.

Про це повідомили у прес-службі партії «Батьківщина» з посиланням на Волинця, який зараз перебуває у кімнаті для побачень на території Качанівської колонії у Харкові.

«У зв’язку із забороною керівником колонії права на побачення з Юлією Тимошенко я о 10.0 оголосив безстрокове голодування в адміністративному корпусі», – сказав Волинець.

Він повідомив, що зараз пише відповідну заяву керівництву установи. Народний депутат зазначив, що відмовляючи у праві на побачення, керівник колонії Іван Первушкін порушив пункт 1 статті 110 Кримінально-виконавчого кодексу.

Волинець також повідомив, що він разом з народним депутатом Остапом Семераком мають намір передати звернення з проханням надати можливість першому заступнику голови партії «Батьківщина» Олександру Турчинову зустрітися з Тимошенко. Волинець додав, що на всі аналогічні зверненні були отримані відмови.

Тимошенко 9 травня перевели з колонії в лікарню «Укрзалізниці» в Харкові. Її лікуванням займаються німецькі лікарі, оскільки, за її словами, українським медикам вона не довіряє.Вона засуджена до семи років позбавлення волі.

Державна пенітенціарна служба раніше повідомляла, що, за чинним порядком, побачення із засудженими, які перебувають у лікарні, припиняються до їхнього повернення в колонію.
XS
SM
MD
LG